De effecten van kantoorstoelen en het belang van een duidelijke kantooromgeving

De effecten van kantoorstoelen en het belang van een duidelijke kantooromgeving

Uit een recent onderzoek van de Society for Human Resources Management blijkt dat 84% van de respondenten de kantoorsfeer uiterst belangrijk vindt. Uit het onderzoek bleek dat meer dan zes van de tien werknemers geluk belangrijker vonden dan salaris, wat aangeeft hoe belangrijk de kantoorsfeer eigenlijk is om niet alleen talent naar een organisatie te halen, maar ook om de beste werknemers te behouden. Zelfs degenen die sterk gemotiveerd waren door een hoog salaris waren vol lof over goede kantoorrelaties en verklaarden dat een dergelijke omgeving van onschatbare waarde kan zijn voor zowel grote als kleine bedrijven. Ook bleek dat communicatie op de werkplek, moreel en werknemersvaardigheden nauw met elkaar samenhangen, waarbij de juiste kantooromgeving de instrumenten biedt die nodig zijn om deze positieve aspecten van het personeel te bevorderen.

kantoorsfeer

Een van de belangrijkste factoren die de productiviteit van werknemers beïnvloedt, is de manier waarop mensen de kantooromgeving waar ze werken, ervaren. Zeven van de tien werknemers zouden ongelukkig zijn als ze hun taken niet zouden kunnen uitvoeren vanwege een slechte werksfeer of een schadelijke werkomgeving. Om dit probleem te bestrijden, voeren veel bedrijven een "positieve ruimte"-beleid in dat open communicatie tussen collegas aanmoedigt. Een dergelijk beleid bevordert open communicatie door negativiteit of roddelen uit te bannen. Daarnaast wordt de communicatie bevorderd door ervoor te zorgen dat werknemers weten wie hen het beste kan helpen in crisissituaties of op andere momenten van nood.

Een kantooromgeving waarin open communicatie en gezonde concurrentie worden gestimuleerd, leidt tot meer tevreden en kwalitatief betere werknemers. Gezonde concurrentie tussen collegas stimuleert namelijk de groei van de productiviteit. Het is echter belangrijk om te weten dat positieve ruimten niet de vorm hoeven aan te nemen van drie hoog opgestapelde cellen of kantoorwanden met hokjes. Positieve ruimten kunnen de vorm aannemen van bureautafels en -stoelen, computertafels of zelfs een L-vormige opstelling van kantoormeubilair dat teamwerk aanmoedigt. Als een bedrijf de tijd neemt om na te denken over wat voor soort kantooromgeving de meest productieve werkomgeving creëert, is het gemakkelijk te zien hoe een dergelijk beleid de bottom line van een bedrijf ten goede kan komen. Gewoon ervoor zorgen dat werknemers weten waar ze terecht kunnen voor antwoorden wanneer ze die nodig hebben, kan een dramatisch effect hebben op het niveau van de productiviteit die wordt gecreëerd.

Een kantoorruimte creëren - Hoe u voordeel kunt halen uit kantoorinrichting De effecten van kantoorstoelen en het belang van een duidelijke kantooromgeving

Onze favoriete partners

250

Actieve Projecten

950

Projecten Afgerond

150

Prijzen Ontvangen

299

Blije Klanten

Contact